آموزش طبخ زرشک پلو با مرغ مجلسی

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم برای زرشک پلو

برنج  ۵ پیمانه

زرشک ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

شکر ۱ قاشق غذاخوری

روغن به میزان لازم

نمک به میزان لازم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

برنج رو به روش کته یا آبکش آماده کنید! برای تهیه زرشک, یک چهارم لیوان آب و کره رو توی یه تابه کوچیک بریزید وقتی که گرم شد، ۱ قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشه. بعد روی حرارت بذارید تا آبش تقریبا جمع بشه و فقط یه کم آب داشته باشه!
حالا زرشک رو اضافه کنید و یه چرخ کوچیک بدید تا زرشک یه کوچولو پف کنه و رنگش روشن بشه و بعد از روی حرارت بردارید
میتونید زعفران رو با زرشک قاطی کنید و بعد یکم برنج توش بریزید و روی دیس برنجتون بدید. میشه هم زعفران و زرشک رو جداگانه آماده کنید. اما به نظر من اگه با هم باشه قشنگتره.

مواد لازم برای مرغ

مرغ ۵ تکه

هویج ۳ تا ۴ عدد

سیب زمینی ۲ تا ۳ عدد

پیاز ۲ عدد

ادویه مرغ و زردچوبه و آبلیموی تازه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه مرغ

پیاز رو خلالی کنید و با مرغ روی حرارت بذارید و با روغن تفت بدید تا طلایی بشن.
هویج و سیب زمینی رو به اندازه دلخواه برش بدید و اونا رو هم اضافه کنید و تفت بدید، بعد نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و در صورت تمایل زعفران بزنید.
آب جوش به مرغ اضافه کنید و اجازه بدید تا حسابی بپزه و در ربع ساعت آخر پخت, آبلیموی تازه اضافه کنید و اجازه بدید تا آب مرغ کم بشه و جا بیفته!

نکات

  • برای اینکه یه زرشک خوش رنگ و خوش طعم داشته باشید هم چند تا نکته رو باید رعایت کنید. اول اینکه زرشک رو باید خیلی خوب بشورید تا بعدا مزه خاک نده. زرشک رو توی یه آبکش کوچیک بریزید و بعد توی یه ظرف که پر از آبه قرار بدید طوری که زرشک ها کاملا داخل آب باشن. بعد از ۵ دقیقه یه بار زرشک ها رو یه تکون بدید و بعد دوباره ۵ دقیقه دیگه توی آب قرار بدید تا کاملا خاکش جدا بشه. بعد از این مدت، از آب خارج کنید و با آب تمیز بشورید و کنار بذارید تا آبش بره.
  • میتونید مرغ رو جداگانه آبپز کنید و بعد سرخ کنید.
  • میتونید برای تزئین زرشک پلو از خلال پسته و خلال بادام هم استفاده کنید!
  • همیشه به مرغ آب جوش اضافه کنید تا مرغ خوش طعم تر بشه!
  • میتونید به زرشک شکر اضافه نکنید!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز