ادویه هندی گرام ماسالا

دسته بندی: آشپزی ادویه هندی گرام ماسالا

مواد لازم
۱۰ سانتی متر چوب دارچین که به چند تکه خرد شده
۴ عدد هل سبز
۳ عدد هل سیاه یا قهوه ای
۴ قاشق چایخوری میخک پودر شده
۴ قاشق چایخوری جوز هندی پودر شده
۴ قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه
۴ قاشق چایخوری رازیانه
۳ عدد برگ بو

طرز تهیه ادویه هندی
ابتدا به کمک پشت چاقوی آشپزخانه هل سبز و قهوه ای رو له می کنیم و دانه های داخل هل ها رو خارج می کنیم.ماهیتابه رو روی حرات ملایم می گذاریم و دارچین ، دانه های هل ، پودر میخک ، دانه های فلفل سیاه ، رازیانه و برگ بو رو کمی برشته می کنیم. بعد ماهیتابه رو از روی حرارت بر می داریم و پودر جوز هندی رو اضافه می کنیم و هم می زنیم. همه مواد رو بعد از سرد شدن به کمک آسیاب پودر می کنیم. ادویه رو در ظرف در داری که هوا نفوذ نکنه می ریزیم. این ادویه رو می تونیم به مدت ۱ سال در یخچال نگهداری و استفاده کنیم.

نکته
Garam و Masala هر دو لغتهای هندی هستند به معنی های تند و ادویه در حقیقت یک ادویه تند که از مخلوط شدن چند ادویه باهم درست می شه. این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی است.این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء تشکیل دهنده درست می شه. مثلا در جنوب هند به این ادویه شنبلیله و تخم گشنیز و زرد چوبه هم اضافه می کنند. در بعضی از ترکیب ها زعفران هم به مواد اصلی اضافه می کنند.

منبع: با ما بخون ، سر آشپز