انواع کوکوهای ساده؛ طرز تهیه کوکو ماهی با گوشت ماهی یا تن ماهی

دسته بندی: انواع کوکوهای ساده؛ طرز تهیه کوکو ماهی با گوشت ماهی یا تن ماهی

ماهی به هر شکلی که طبخ شود لذیذ و خوشمزه و البته مقوی است. ایرانی‌ها معمولا ماهی را یا به صورت سرخ شده با انواع برنج و پلو، یا به صورت کبابی و یا شکم پر با انواع سبزی میل می‌کنند. شکل دیگر طبخ ماهی در میان ایرانی‌ها درست کردن انواع خورش و قلیه ماهی است. کوکو ماهی که یک نوع از طبخ بسیار لذیذ ماهی است بیشتر در کشورهای اروپایی مرسوم است و اتفاقا بسیار هم طعم مطبوع و لذیذی دارد. طرز تهیه کوکو ماهی به سبک اروپایی که یکی از انواع کوکوهای ساده است را بخوانید.

 

طرز تهیه کوکو ماهی

مواد لازم

فیله ماهی گوشتی (هر نوع ماهی که می‌پسندید) یا تن ماهی: ۵۰۰ گرم

سیب زمینی پخته: ۴ عدد متوسط

سیر: ۴ حبه درشت

پیاز: ۱ عدد کوچک

روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری

شیر: ۱ لیوان

نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه

روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم

 

طرز تهیه

 

برای درست کردن کوکو ماهی که یکی از انواع کوکوهای ساده و مقوی است ابتدا باید سیب زمینی‌ها را بپزید. در این فاصله فیله‌های ماهی را هم بخارپز کنید. برای این‌کار فیله‌های ماهی را به همراه ۱/۴ استکان آب در یک قابلمه بگذارید و روی شعله ملایم گاز بخارپز کنید. وقتی فیله‌های ماهی مقداری بخارپز شدند (لازم نیست کاملا بپزند) در یک قابلمه مناسب فیله‌های ماهی را در یک لیوان شیر بپزید. برای این کار ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا شیر به دمای جوش برسد و سپس شعله را کم کنید تا فیله‌ها به آرامی در شیر بپزند و طعم و چربی شیر را به خودشان بگیرند.

در این مرحله می‌توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم روی فیله‌های ماهی بپاشید. لازم به ذکر است که اگر می‌خواهید از تن ماهی استفاده کنید نیازی به جوشاندن ماهی در شیر یا بخارپز کردن گوشت تن ماهی نیست، کافی است فقط روغن تن ماهی را بگیرید. در این فاصله ۴ حبه سیر و پیاز را به قطعات درشت خرد کنید و به همراه روغن زیتون و فیله‌های ماهی پخته شده که تیغ و استخوان آن‌ها را جدا کرده‌اید در غذاساز بریزید و پوره کنید.

سیب زمینی‌های پخته شده را پوست بگیرید و رنده کنید. بهتر است سیب زمینی‌ها را رنده کنید تا چسبناک نشوند و کوکو ماهی حالت پفکی و ترد پیدا کنند. پوره ماهی، سیر، پیاز و روغن زیتون را با سیب زمینی‌ها مخلوط کنید تا یک مایه یکدست برای کوکو ماهی به دست آورید.

در یک ماهیتابه گود که روغن در آن یک جا جمع شود مقداری روغن مایع بریزید. کوکوها باید در ماهی غوطه‌ ور شوند و در مدت زمان کوتاهی برشته و سوخاری شوند پس مقدار روغن باید به حدی باشد که کوکو ماهی در آن غوطه ور شود. وقتی که روغن حسابی داغ شد با قاشق از مایه کوکو بردارید و هر عدد کوکو را شبیه کپه عربی در روغن داغ بریزید. همین که سطح کوکو طلایی و سرخ شد کافی است چون تمام مواد قبلا پخته شده‌اند. کوکو ماهی را با انواع ترشی میل کنید.

 

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش