دستور پختن ته چین لوبیا پلو

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم

برنج ۴ پیمانه

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

لوبیا سبز ۲۵۰ گرم

رب ۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ ۱ عدد

ماست ۲ قاشق غذاخوری

پیاز ۲ عدد

نمک و فلفل و زغفران و ادویه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه ته چین لوبیا پلو

پیاز رو تفت میدیم. کمی که نرم شد، گوشت چرخکرده رو بهش اضافه میکینم و اجازه میدیم تا گوشت حسابی تفت بخوره! رب رو اضافه میکینم و تفت مختصری میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه. بعد به گوشت، نمک و فلفل و ادویه میزنیم. در آخر هم لوبیا از قبل پخته رو اضافه میکینم.
برنج رو مطابق معمول یا با روش کته یا آبکش آماده میکینم.
توی یک کاسه جدا، تخم مرغ رو با چنگال میزنیم تا از لختگی در بیاد. حالا به اون ماست و زعفران رو اضافه میکینم و کمی هم نمک میزنیم و این مایه رو بهم میزنیم تا یکدست بشه.
کمی از برنج رو با مایه مخلوط میکینم.
روغن رو کف ظرف مورد نظر میریزیم و کمی که داغ شد، مایه ته چین رو کف ظرف میریزیم و کامل پهن میکینم. حالا کمی از برنج ساده رو میریزیم و خوب فشرده میکنیم. لایه وسط هم مایه لوبیا پلو رو میریزیم و لایه آخر هم برنج ساده و در آخر هم خوب فشرده میکینم.
روی شعله کم گاز به مدت ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم بذارید تا ته چین دم بیاد.

نکات

  • میتونید توی مایه ته دیگ هم ادویه پلویی متناسب بریزید.
  • میتونید ته چین رو با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد در فر از قبل گرم شده به مدت ۱ تا یک و نیم ساعت هم بذارید تا دم بکشه!
  • به جای رب دستور، میتونید به مایه لوبیا پلو، زعفران هم اضافه کنید.

منبع: با ما بخون ، سر آشپز