دستور پخت کوفته برنج و لپه

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم
برنج ۱ و نیم پیمانه
گوشت چرخکرده ۴۵۰ گرم
لپه سه چهارم پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز بزرگ ۳ عدد
آرد نخودچی ۳ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپخوری
ترخون و مرزه خشک ۱۰ قاشق سوپخوری
آلو بخارا و زرشک به میزان لازم
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه کوفته برنج و لپه
برنج و لپه رو برای چند ساعت خیس کنید و جداگانه بپزید!
در ظرفی گوشت چرخ کرده رو بریزید, برنج, لپه, تخم مرغ, سبزی خشک و آرد نخودچی رو اضافه کنید.
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه بزنید و خوب ورز بدید تا مواد کوفته چسبندگی لازم رو پیدا کنه!
حالا برای نیم ساعت مواد کوفته رو توی فریزر بذارید تا خنک بشه!
پیازها رو خلالی باریک کنید و سرخ کنید تا طلایی بشن.
مقداری از پیازداغ رو برای مابین کوفته بردارید و به بقیه پیازها, رب گوجه رو اضافه کنید.
وقتی رب گوجه تفت خورد و بوی خامی اون گرفته شد, نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه اضافه کنید و روی اون کمی آب بریزید و اجازه بدید تا سس کوفته بجوشه!
حالا مواد رو از فریزر در بیارید, اندازه یه پرتقال متوسط از مواد بردارید, خوب توی دست گرد کنید و وقتی منسجم شد, داخل اون رو گود کنید و یک آلو بخارا, کمی پیاز داغ و زرشک بریزید و کوفته رو گرد کنید و در سس جوشان بندازید.
همه کوفته ها رو به همین ترتیب آماده کنید و اجازه بدید تا کوفته ها بپزن!
نیم ساعت آخر پخت چند تا آلو بخارا به سس کوفته اضافه کنید و وقتی پخت سرو کنید.

نکات

  • سس کوفته باید جوشان باشه تا کوفته ها رو به اون اضافه کنید، در غیر این صورت وا میره!
  • ۲۰ دقیقه اول پخت، به هیچ وجه درب قابلمه رو نبندید!
  • هر چی بیشتر مواد رو ورز بدید، احتمال وا رفتن کمتره!
    ‎‫
  • ‬کوفته ها رو یکی یکی به سس اضافه کنید، اگر سس از جوش افتاد، بذارید دوباره به جوش بیاد، بعد یکی دیگه اضافه کنید‫.‬
    ‎‫
  • با این مواد حدود ۹ عدد کوفته با سایزی که در عکس میبینید, درست شد!‬

منبع: با ما بخون ، سر آشپز