طرز تهیه دیزی سنگی

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم برای ۴ نفر

‎گوشت با استخوان وچربی گوسفندی ۵۰۰ گرم

نخود و لوبیا سفید روی هم یک لیوان
‎گوجه فرنگی ۲ تا ۳ عدد
‎لیمو عمانی ۱ تا ۲ عدد
‎رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
‎پیاز ۲ عدد متوسط
‎سیب زمینی ۳ عدد متوسط
‎سیر ۲ حبه بزرگ
‎نمک و فلفل سیاه و آبلیمو و روغن به میزان دلخواه

طرز تهیه دیزی سنگی
نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب اونا رو عوض کنید.
گوشت رو در قابلمه بریزید. نخود و لوبیا رو آبکش کنید و به گوشت اضافه کنید. یکی از پیاز ها رو پوست بگیرید و درسته در قابلمه بندازید و آب جوشیده سرد شده روی مواد بریزید و حرارت رو خیلی کم کنید و اجازه بدید تا گوشت و لوبیا بپزه.
توی این مدت کف گوشت رو بگیرید تا ظاهر بدی به دیزی نده.
وقتی گوشت و لوبیا پخت, پوست گوجه ها رو بگیرید و به مواد اضافه کنید. سیب زمینی ها رو هم پوست بگیرید و به همراه لیمو عمانی به مواد اضافه کنید.
اجازه بدید تا دیزی جا بیفته!
یک عدد پیاز باقیمانده رو پوست بگیرید و رنده کنید و به همراه سیر رنده شده, کمی تفت بدید و رب رو
هم به اونا اضافه کرده و تفت داده و به دیزی اضافه کنید.
وقتی دیزی جا افتاد, پیاز درسته رو از ظرف خارج کنید, چربی های گوشت رو جدا کنید و له کنید و به دیزی اضافه کنید تا حسابی روغن پس بده.
نمک و فلفل دیزی رو اندازه کنید . اگر ترشی بیشتری دوست دارید, میتونید اواخر طبخ کمی آبلیمواضافه کنید.
حالا آب دیزی رو از بقیه مواد جدا کنید و همه مواد رو جدا بکوبید و سرو کنید.
نکات

  • دیزی یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی ایرانیست!
  • اگر قابلمه سنگی داشته باشید, طعم دیزی شما بهتر میشه!
  • اگر مایل بودید که به دیزی آبلیمو اضافه کنید, حتما اواخر طبخ باشه تا ضمن جوشیدن, دیزی شما تلخ نشه.
  • دیزی هر چی بیشتر روی شعله باشه و با حرارت کمتری پخته بشه, جاافتاده تر و خوشمزه تر میشه!
  • رب رو به این دلیل تفت میدیم که بوی خامی اون گرفته بشه و توی غذا خوشرنگ تر هم بشه!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز