طرز تهیه ساده انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه ساده انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا

«نار پلو» یا «انار پلو» با مرغ یا گوشت گوسفند از جمله غذاهای خوشمزه برای شام شب یلداست که در شهرهایی مثل قزوین و شیراز بسیار محبوب است. به نظر می‌رسد از دیرباز علاوه بر مصرف انار به صورت میوه، شیرینی، دسر، انواع آب‌ میوه، اسموتی و دمنوش استفاده از آن برای طبخ غذاهای شب چله همواره مورد توجه بوده است. طرز تهیه انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا را بخوانید.

طرز تهیه انار پلو مجلسی با مرغ

مواد لازم برای ۶ نفر

برنج ۴ پیمانه

انار دانه شده: ۱ و ½ پیمانه

سینه مرغ: ۷۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری

گشنیز تازه و ساطوری خرد شده: ۱ پیمانه

زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۲۰ گرم

خلال بادام: ۲۰ گرم

کشمش: ۳۰ گرم (اختیاری)

کره: ۱۰۰ گرم

روغن مایع: به مقدار لازم


این مطالب رو هم با ما بخونید!


طرز تهیه

۱- برای درست کردن انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا ابتدا گوشت سینه مرغ را خوب بشورید و همراه با یک عدد پیاز، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. زمانی که گوشت سینه مرغ خوب پخت اجازه دهید کمی سرد شود سپس گوشت مرغ را ریش ریش کنید. یک روش دیگر این است که سینه مرغ را به قطعات مکعبی کوچک‌تر تقسیم کنید و بپزید. در این فاصله کشمش، خلال پسته و بادام را چند دقیقه در آب خیس کنید.

۲- برای تهیه مایه انار لای برنج ابتدا یک عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در مقدار کره تفت دهید تا سبک شود. برای این‌که کره نسوزد و سیاه نشود کمی روغن مایع به کره در حال آب شدن روی حرارت اضافه کنید. حالا تکه‌های سینه مرغ ریش شده یا مکعبی خرد شده را به پیاز در حال تفت اضافه کنید، بعد از حدود یک دقیقه گشنیز ریز خرد شده، فلفل و زردچوبه و پودر تخم گشنیز را اضافه کنید و باز هم تفت دهید. در این مرحله می‌توانید یک قاشق غذاخوری زعفران آب کرده روی مرغ‌ها بریزید. در دو دقیقه پایانی تفت دادن دانه‌های انار را اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید.

۳- برنج را طبق روال همیشه در آب جوش نیم پز و آبکش کنید. برای این‌که انار پلو شما شفته نشود برنج را به اصطلاح «دان» آبکش کنید، همین‌که روی دانه‌های برنج یک یا دو ترک افتاد زمان آبکش کردن برنج است. یک روش دیگر این است که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت فشار دادید اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد.

۴- برای ته دیگ انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا می‌توانید از نان یا سیب‌زمینی استفاده کنید. در این صورت مقداری روغن مایع کف قابلمه بریزید و بعد از این‌که داغ شد ورقه‌های نان یا سیب‌زمینی را کف قابلمه بچینید. یک لایه از برنج را کفِ قابلمه ریخته، سپس مایه گوشت مرغ و انار را روی برنج بریزید. بقیه مایه را به همین ترتیب، لابه لای برنج بریزید و در آخر، روی آن را با برنج بپوشانید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.

۵- کره را با ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع، روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانی‏که بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. بقیه زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید و درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.  خلال پسته، خلال بادام و کشمش را به طور جداگانه در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید. و  پلو را سرو کنید، مخلفات خلال پسته و بادام کشمش را روی پلو ریخته و در کنار ته دیگ سیب زمینی سرو کنید.

نکات مهم انار پلو مجلسی با مرغ برای شام شب یلدا

*به جای گوشت مرغ می‌توانید از گوشت ران گوسفند استفاده کنید. در این صورت در یک قابلمه کمی روغن مایع بریزید و گوشت گوسفند را همراه مقداری فلفل سیاه به روغن اضافه کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیده و قهوه‌ای رنگ شود. یک پیمانه آب به آن گوشت در حال سرخ شدن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت ۲ الی ۳ ساعت بپزد. پس از پخت، مقداری نمک به آن اضافه کرده و اجازه دهید آب گوشت کاملا کشیده شود. سپس طبق همان روال گوشت مرغ آن را ریش ریش کرده و با مواد لازم تفت دهید.

*می‌توانید برای درست کردن انار پلو از کشمش هم استفاده کنید چون انار پلو قزوینی کشمش هم دارد. در این صورت همان‌طور که گفتیم کشمش را همراه با خلال پسته و بادام تفت دهید و روی انار پلو بریزید.

*شیرازی‌های از پوست خلال پرتقال هم برای طبخ انار پلو استفاده می‌کنند.

*استفاده از گشنیز بستگی به سلیقه شما دارد. قزوینی‌ها و شیرازی‌ها برای درست کردن انار پلو مجلسی با مرغ شب یلدا از گشنیز هم استفاده می‌کنند.

*به ادویه‌ انار پلو می‌توانید پودر تخم گشنیز هم اضافه کنید اما در صورت حذف آن هم مشکلی پیش نمی‌آید.

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش