طرز تهیه سبزی پلوی ترش

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
ماهی قزل آلا درسته ۷۵۰ گرم
سبزی ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
گرد غوره ۵ قاشق سوپخوری
پیاز خلالی ۱ عدد
سیر ۳ تا ۴ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و زعفران و روغن به میزان لازم

طرز تهیه سبزی پلوی ترش
ماهی رو از قبل بسته به ذائقه خودتون مزه دار کنید.
پیاز رو تفت بدید, کمی که نرم شد, سیر رو اضافه کنید و با هم تفت بدید. گوجه فرنگی ریز شده رو اضافه کنید و تفت بدید و وقتی آب گوجه کشیده شد, رب رو هم اضافه کنید و تفت بدید. نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و کمی از پودر غوره رو اضافه کنید. زعفران هم بزنید و حرارت رو خاموش کنید.
مواد رو توی شکم ماهی بریزید و ماهی رو تفت بدید.
برنج رو آبکش کنید و یک سوم از برنج رو با زعفران و بقیه رو با سبزی و بقیه پودر غوره مخلوط کنید.
کف یک قالب مستطیل نچسب رو چرب کنید و ماهی رو بذارید, دور اون رو با برنج  زعفرانی بپوشونید و بقیه برنج رو هم در قالب بریزید و فشرده کنید.
چند تکه کره روی برنج بذارید و روی قالب رو با فویل بپوشونید.
قالب رو در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱ ساعت بذارید تا دم بیاد و بعد اونو در ظرف مورد نظر برگردونید و سرو کنید.

نکات

  • سبزی شامل تره, جعفری, گشنیز و شوید به میزان مساوی است!
  • به جای ماهی قزل آلا میتونید از هر ماهی دیگه ای هم استفاده کنید.
  • ماهی رو میتونید با کمی نمک و فلفل و ادویه ماهی و پودر سیر و سرکه مزه دار کنید.
  • در صورتی که پودر غوره در دسترس نداشتید, میتونید از پودر لیمو عمانی هم استفاده کنید.
  • اگر خواستید ماهی رو تفت بدید, در آرد سفیدی که با نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و پودر سیر مزه دار کردید, بغلطونید و سرخ کنید تا پوست ماهی وا نره! فقط حواستون باشه, اون سمت ماهی که قراره کف قالب قرار بگیره رو کمتر تفت بدید تا موقع پخت در فر, ماهی نسوزه!
  • ۷۵۰ گرم ماهی, ۲ عدد ماهی متوسط میشه!
  • ای میزان برای ۴ نفر کافیه!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز