طرز تهیه شوید پلو با ماهی (کبسه السَمَک بالشَبِنت)

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ پیمانه
ماهی ۶۰۰ گرم
فلفل دلمه ای خلالی ۱ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد رنده شده
شوید خرد شده ۱ پیمانه
ادویه مخلوط ۲ قاشق چایخوری
عصاره مرغ ۱ عدد
نمک و روغن به میزان لازم

مواد لازم برای سرخ کردن ماهی
آرد سفید
نمک و فلفل و ادویه ماهی و زردچوبه و پودر سیر به میزان لازم

طرز تهیه شوید پلو
برنج رو بشویید و خیس کنید.
ماهی ها رو بشویید و نمک پاش کنید و برای نیم ساعت بذارید بمونه تا مزه نمک به خورد ماهی بره.
پیاز رو خرد کنید و در تابه تفت بدید تا طلایی بشه, حالا به پیاز, فلفل دلمه و شوید و رنده گوجه فرنگی رو اضافه کنید و اجازه بدید تا آب گوجه کشیده بشه و کمی تفت بخوره!
حالا عصاره مرغ رو با دست پودر کنید و روی مواد بریزید و کمی آب به اون اضافه کنید و بذارید تا آب جوش بیاد, حالا برنج رو در موادی که آماده شده بریزید و برنج رو به صورت کته دم کنید.
برای آماده سازی ماهی, آرد سفید رو در یک ظرف بریزید و به میزان لازم نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و پودر سیر به اون بزنید و خوب مخلوط کنید, ماهی رو در این آرد بزنید و در روغن سرخ کنید و همراه شوید پلو سرو کنید.

نکات

  • این غذا از غذاهای کشورهای حوزه خلیج فارسه!
  • ماهی این غذا ترجیحا باید ماهی جنوب باشه, ماهی ای که در تصویر میبینید, زبیدی یا همون حلوا سفیده!
  • عربها ماهی رو اول نمک پاش میکنند و بعد با زردچوبه آغشته میکنند و سرخ میکنند! ولی من مدل طبخ جنوبی رو بیشتر میپسندم! شما میتونید به  هر روشی که دوست داشتید ماهی رو سرخ کنید.
  • ادویه این غذا شامل فلفل قرمز و سیاه, زیره, دارچین و زردچوبه است.
  • عصاره مرغ یا قرص مرغ به صورت آماده و با مارکهای مختلف در سوپرمارکت ها موجوده!‬
  • چون عصاره مرغ نمک داره, در ریختن نمک دقت کنید.‬

منبع: با ما بخون ، سر آشپز