طرز تهیه شیرینی خشک آلمانی مجلسی با نوتلا یا مارمالاد برای عید

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه شیرینی خشک آلمانی مجلسی با نوتلا یا مارمالاد برای عید

شیرینی خشک آلمانی یا شیرینی مشهدی که ترکیه‌ای‌ها به آن «قرابیه مارمالادی» می‌گویند، خود مشهدی‌ها به اسم «شیرینی مربایی» آن را می‌شناسند و در برخی جاها هم به «شیرینی شاه‌پسند» معروف است از جمله قدیمی‌ترین شیرینی‌ها و دسرهای عید نوروز است. شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی را با مواد مختلف مزه‌دار می‌کنند از پودر پسته و شکلات آب شده گرفته تا مغز بادام و مارمالادهای مختلف. طرز تهیه شیرینی آلمانی یا مشهدی به سبک قنادی‌ها برای پذیرایی عید نوروز را بخوانید.

 

طرز تهیه شیرینی خشک آلمانی عید

مواد لازم

کره: ۲۰۰ گرم

پودر قند: ۷۰ گرم

تخم‌مرغ: ۱ عدد

وانیل شکری: ۱/۴ قاشق ‌چای‌‌خوری

شیر: ۲ قاشق غذاخوری

آرد نول (الک‌شده): ۳۰۰ گرم

شکلات شیری (خردشده): ۱۵۰ گرم

شکلات تلخ (خردشده): ۱۵۰ گرم

مارمالاد هر طعمی که می‌پسندید: ۵۰ گرم

نوتلا: ۵۰ گرم

گل ‌محمدی (پودرشده): به مقدار لازم

مغز پسته (پودرشده): به مقدار لازم

شربت قوام آمده

 

طرز تهیه شربت یا شهد قوام آماده برای شیرینی

برای درست کردن شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی عید بهتر است ابتدا شربت آن را آماده کنید. برای تهیه شربت قوام آمده و غلیظ شیرینی آلمانی عید ابتدا ۶ پیمانه شکر نرم و الک شده را به همراه ۳ لیوان آب، ۱/۸ قاشق چایخوری جوهر لیمو و ۸ دانه هل سبز در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و آرام هم بزنید تا شربت قوام پیدا کنید. وقتی که شربت کمی قوام پیدا کرد ۲ لیوان گلاب به شربت اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید. گلاب نباید زیاد روی حرارت بماند چون عطر و بویش را از دست می‌دهد. بعد از ۲ الی سه دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود.

 

طرز تهیه شیرینی

 

برای درست کردن شیرینی خشک آلمانی عید نوروز ابتدا باید فر را آماده کنید. فر را روی درجه ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. حالا مواد شیرینی را آماده کنید. ۲۰۰ گرم کره که در دمای اتاق نرم شده را به همراه ۷۰ گرم پودر قند با هم در یک ظرف بریزید و هم بزنید. بهتر است این کار را با همزن برقی انجام دهید تا یک مایه لطیف و یکدست به دست بیاورید. یک عدد تخم مرغ و وانیل شکری را هم به مواد فوق اضافه کنید و کمی دیگر هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.

در مرحله بعد باید شربت یا همان شهد به دست آمده را به همراه شیر به مایه بالا اضافه کنید و هم بزنید. وقتی که تمام مواد با هم یکدست شدند آرد را کم کم به مایه اضافه دهید و همزمان با اضافه کردن مرتب هم بزنید تا آرد گوله نشود. در نهایت شما یک خمیر به دست می‌آورید که باید کمی به آن استراحت بدهید. روی ظرف خمیر را خوب با سلفون بپوشانید و خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال نگهدارید تا خمیر برسد.

برای درست کردن شیرینی آلمانی یا مشهدی نیاز به چرخ گوشت دارید چون رد کردن خمیر از چرخ گوشت آن را نرم‌تر می‌کند. بعد از چرخ کردن خمیر شیرینی آن را میان دو کاغذ روغنی روی سطح کارتان قرار دهید و با وردنه خمیر را باز کنید.

ضخامت خمیر باید بین ۳ الی ۴ میلی‌متر باشد حواس‌تان باشد که خمیر را خیلی نازک نکنید. حالا با قالب‌های گل و ستاره و قلب یا هر قالب دیگری که دوست دارید خمیر را قالب بزنید.

قالب‌ها را در سینی فر بچینید (سینی فر را چرب نکنید) و با قالب‌های کوچک‌تر وسط خمیرها را دوباره قالب بزنید تا جا برای ریختن مارمالاد روی شیرینی‌ها باز شود. از آن‌جایی که خمیرهایی که وسط‌‌شان حفره دارد زودتر می‌پزند بهتر است آن‌ها را در یک سینی جداگانه بچینید. تعداد خمیرها باید زوج باشد.

هر تعداد سینی فر که دارید را به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. وقتی روی شیرینی‌ها طلایی شد آماده شده‌اند. هر کدام از سینی‌ها را که زودتر آماده شد از فر در بیاورید و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شوند. وقتی که شیرینی‌ها حسابی خنک شدند آن‌ها را با کاردک و به آرامی از سینی فر جدا کنید.

برای درست کردن شکلاتی که می‌خواهید روی شیرینی‌ها بریزید باید شکلات‌ها را به روش «بن‌ماری» آب کنید. برای این کار در یک قابلمه یا کتری آب را جوش بیاورید و شکلات‌ها را در یک ظرف روحی یا ظرفی که در برابر حرارت مقاوم باشد، بریزید. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد ظرف شکلات را بالای بخار آب نگه دارید تا شکلات‌ها با بخار آب شوند. مطمئن شوید که بخار آب وارد ظرف شکلات نمی‌شود به همین خاطر بهتر است اندازه ظرفی که شکلات‌ها را در آن ریخته‌اید به گونه‌ای باشد که کاملا دهانه قابلمه آب را بپوشاند. شکلات سفید و شکلات تلخ را در ظرف‌های جداگانه آب کنید.

حالا به ترتیب یک شیرینی بدون حفره را روی سطح کارتان بگذارید. مارمالاد مورد علاقه‌تان و نوتلا را به ترتیب در قیف بریزید و روی تمام سطح شیرینی‌ها بریزید و سپس با دقت یک شیرینی حفره‌دار را روی لایه مارمالاد بگذارید. می‌توانید نیمی از شیرینی‌ها را با نوتلا و نیمی دیگر را با مارمالاد پر کنید. شکلات شیری و تلخ آب شده را روی شیرینی خشک آلمانی یا مشهدی بریزید و روی شیرینی‌ها را با پودر پسته، پودر نارگیل، گل محمدی، کنجد بو داده یا هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید.

 

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش