طرز تهیه شیر ماهی با سس ترش

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم
ماهی شیر ۸۰۰ گرم
سبزی ماهی ۲ پیمانه
آب انار ۱ پیمانه
تمر هندی نصف بسته
گردو یک سوم پیمانه
سماق ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
سیر ۷ تا ۸ حبه
زعفران دم کرده و آبلیمو از هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه شیر ماهی
ماهی رو بشویید و خشک کنید و در ظرف مناسبی بذارید. یکی از پیازها رو خلالی کنید و روی ماهی بریزید, نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و سماق و زعفران و آبلیمو رو به ماهی اضافه کنید و اجازه بدید تا در یخچال به مدت ۴ تا ۵ ساعت بمونه و حسابی مزه دار بشه و بعد اونا رو سرخ کنید یا کباب کنید.
برای تهیه سس هم اون یکی پیاز رو خرد کنید و به همراه سیر خرد شده تفت بدید, وقتی خوب سرخ شد, سبزی رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سرخ بشه, اواخر سرخ شدن سبزی, گردوهای نگینی رو اضافه کنید. حالا شیره تمر هندی و آب انار رو روی اون بریزید و اجازه بدید تا با شعله کم, سبزی بپزه, در آخر هم نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و به همراه ماهی سرو کنید.

نکات

  • سبزی ماهی اگر ۱ کیلو باشه, ۹۰۰ گرم گشنیز و ۱۰۰ گرم شنبلیله است.
  • میزان ترشی دستور رو میتونید کم و زیاد کنید.
  • موادی که با اون ماهی رو مزه دار کردید رو هم میتونید کم و زیاد کنید.
  • برای گرفتن شیره تمر هندی, اونو در یک کاسه بریزید, به اون آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید تا بمونه و آب اون ولرم بشه, بعد اونو چنگ بزنید و از صافی رد کنید

منبع: با ما بخون ، سر آشپز