طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده + نکات روغن افتادن خورش،چاشنی و ترکیب سبزی

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده + نکات روغن افتادن خورش،چاشنی و ترکیب سبزی

قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده از جمله خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است. قورمه سبزی را با انواع گوشت و لوبیاهای مختلف (حتی در منطقه گیلان با اضافه کردن گوجه و بادمجان سرخ شده) درست می‌کنند. در برخی مناطق ایران مثل خوزستان قورمه سبزی یکی از غذاهای شب سال تحویل عید نوروز است. مهم‌ترین نکته برای درست کردن قورمه سبزی مجلسی خوشمزه، جا افتادن این خورش و به روغن افتادن آن است. طرز تهیه و راز و رمزهای قورمه سبزی مجلسی جا افتاده و به روغن افتاده به همراه ترکیب دقیق سبزی این خورش را بخوانید.

 

مواد لازم برای ۴ نفر

 

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم

تره و اسفناج: ۲۵۰ گرم (هر کدام ۱۲۵ گرم)

گشنیز و جعفری: ۱۵۰ گرم (هر کدام ۷۵ گرم)

شنبلیله: ۵۰ گرم

لیموعمانی: ۳ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

فلفل قرمز: به میزان دلخواه

آب: ۲ پارچ

 

طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده

 

لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب‌شان را عوض کنید. برای درست کردن قورمه سبزی جا افتاده ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. پیازها که سبک و طلایی شد گوشت را اضافه کنید. گوشت خورشتی را زیاد ریز نکنید. گوشت را خوب با پیاز و روغن و فلفل و زردچوبه تفت دهید. نمک را در نیم ساعت پایانی اضافه کنید تا گوشت و حبوبات خوب بپزیند. شعله گاز را کم کنید تا گوشت آرام آرام بپزد.

لوبیاهای خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و خورش را روی شعله ملایم گاز بپزید. بعد از یک ساعت سبزی شامل گشنیز و جعفری را اضافه کنید. ۱ ساعت به پایان پخت باقی مانده سبزی قورمه شامل تره و اسفناج که جداگانه تفت داده‌اید را به همراه لیموعمانی که در آب جوش کمی جوشانده‌اید هم اضافه کنید.

خورش قورمه سبزی جا افتاده آب و دونش جدا نیست. برای این‌که خورش قورمه سبزی جا افتاده به روغن بیفتد در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله را خیلی ملایم کنید تا خورش به روغن بیفتد.

 

نکات طلایی قورمه سبزی مجلسی جا افتاده

 

*می‌دانستید عطر و بوی خوش قورمه سبزی که از سر کوچه به مشام می‌رسد به خاطر چیست؟ سبزی شنبلیله که البته استفاده بیش از حد از آن طعم قورمه سبزی را تلخ می‌کند. پس حتما باید نسبت شنبلیله را رعایت کنید.

*برای عطر بیشتر قورمه سبزی از مقدار خیلی کم تخم شنبلیله استفاده کنید. اما استفاده از آن به مقدار زیاد طعم قورمه سبزی را تلخ می‌کند. بهترین کار این است که مقدار کمی سبزی شنبلیله خشک را مثل نعنا داغ تفت دهید و در پایان پخت روی قورمه سبزی بریزید. هم بوی خورش بی‌نظیر می‌شود و هم خورش به روغن می‌افتد.

*سبزی قورمه سبزی را زیاد سرخ نکنید که سیاه شود چون در این صورت سبزی در خورش خشک می‌شود و می‌شکند.

*سبزی قورمه سبزی را کاملا ریز ریز و ساطوری خرد کنید و مقداری سرخ کنید. وقتی سبزی حسابی خرد شده باشد قورمه سبزی حسابی جا می‌افتد و لازم نیست در این صورت سبزی را زیاد سرخ کنید. اگر سبزی حسابی ساطوری شود قورمه سبزی لعاب می‌اندازد و خورش حسابی جا می‌افتد و به روغن می‌افتد.

*یک روش دیگر برای به روغن افتادن قورمه سبزی این است که یک بار سبزی را خوب سرخ کنید (سبزی نسوزد و سیاه نشود) و یک مرحله دیگر سبزی تفت داده شده را با گوشت سرخ کنید.

*قورمه سبزی با گوشت گوسفند لذیذتر است اما در صورت تمایل از گوشت گوساله می‌توانید استفاده کنید.

*از لوبیا به اندازه کم در قورمه سبزی استفاده کنید.

*لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ده دقیقه در آب جوش بگذارید، تا تلخی آن گرفته شود. سپس آبکش کنید و در قورمه سبزی بیندازید. لیمو عمانی قورمه سبزی باید سیاه باشد. لیموعمانی سفید برای خورش قیمه است.

*اگر قورمه سبزی را با طعم ترش‌تر دوست دارید گرد لیموعمانی را در منزل خودتان درست کنید. لیموعمانی را بشکنید، مغز آن را جدا کنید و پودر کنید. گرد لیموعمانی بازاری به خاطر آسیاب شدن تخم لیمو در آن طعم تلخ دارد و خورش شما را تلخ می‌کند.

*جعفری و گشنیز را جداگانه تفت دهید و در ۴۵ دقیقه پایانی پخت به قورمه سبزی اضافه کنید. تره و اسفناج را هم جداگانه تفت دهید و از ابتدای پخت به قورمه سبزی مجلسی اضافه کنید.

*اگر می‌خواهید یک قورمه سبزی جا افتاده و به روغن افتاده داشته باشید حتما به مدت ۴ الی پنج ساعت روی شعله ملایم گاز قورمه سبزی را بپزید.

*قورمه سبزی را با گوشت مرغ یا بوقلمون هم می‌توانید درست کنید. در این صورت مدت زمان پخت قورمه سبزی کمتر می‌شود.

 

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش