طرز تهیه ماهی تنوری

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه ماهی تنوری

مواد لازم
ماهی جنوب(سنگسر, سرخو یا شوریده) ۱ عدد
تمر هندی یک دوم پیمانه
سبزی ماهی ۱ پیمانه
سیر رنده شده ۳ حبه
پیاز رنده شده ۱ عدد بزرگ
رب انار ۱ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
ادویه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه ماهی تنوری
ماهی رو از قسمت کمر شکاف بدید و محتویات شکم اون رو خالی کنید, بعد اونو بشویید و برای ۱ ساعت نمک پاش کنید.
شیره تمر هندی رو بگیرید, در یک کاسه گود, سبزی ماهی, شیره تمر هندی, ادویه و روغن, سیر و پیاز و رب گوجه و رب انار رو مخلوط کنید.
کف ظرف پیرکس, فویل آلومینیم بندازید و با برس روی اون روغن بمالید. حالا ماهی رو کف ظرف بذارید و از موادی که مخلوط کردید, روی اون بمالید و روی ظرف رو هم فویل بکشید تا موقع پخت, بخار اون خارج نشه.
حالا ظرف رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت بذارید. ۱۰ دقیقه آخر پخت هم فویل رو بردارید تا رنگ مواد رویی قهوه ای بشه.
میتونید این ماهی رو با برنج یا نان سرو کنید.

نکات

  • ‫‬این غذا عربی است.
  • ادویه  این غذا شامل, فلفل سیاه و قرمز, نمک, زیره, دارچین, تخم گشنیز, زردچوبه است.
  • برای گرفتن شیره تمر هندی, اونو توی یک کاسه بریزید و روی اون آب جوش بریزید و اجازه بدید تا کمی بمونه, بعد چنگ بزنید و از صافی رد کنید.
  • سبزی ماهی شامل ترکیب گشنیز و شنبلیله است. مثلا اگر ۱ کیلو سبزی ماهی داشته باشید, ۹۰۰ گرم گشنیز و ۱۰۰ گرم شنبلیله است.
  • اگر بعضی از ترکیبات ادویه غذا رو دوست نداشتید, میتونید حذف کنید یا حتی چیزی به اون اضافه کنید.

منبع: با ما بخون ، سر آشپز