طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی + نکات طلایی مربای براق،بدون شکرک و کپک

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی + نکات طلایی مربای براق،بدون شکرک و کپک

پاییزو زمستان فصل به و مربای به است. اغلب افراد طرز درست کردن انواع مربا را بلد هستند و تصور می‌کنند مشکلی برای درست کردن مربا ندارند. اما اکثر کسانی که مربا درست می‌کنند از شکرک زدن و کپک زدن مربا و نیز رنگ تیره و غیر شفاف مربا شکایت دارند. این‌ها دقیقا همان فوت کوزه‌گری درست کردن مربا هستند. طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی خوش‌رنگ و براق بدون شکرک و کپک را بخوانید.

طرز تهیه مربا به زعفرانی مجلسی

مواد لازم

به تازه: ۱ کیلوگرم

شکر: ۱ کیلوگرم

آب: ۷ لیوان

هل: ۴ عدد

آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن مربا به باید میزان شکر و به یکسان باشد. اگر قصد دارید مثلا دو کیلو به برای درست کردن مربا استفاده کنید به دو کیلوگرم شکر هم نیاز دارد. در مجموع برای درست کردن مربا بهتر است بیشتر از ۲ کیلوگرم در هر وعده درست نکنید چون معمولا کیفیت مربا پایین می‌آید. اگر به مربای بیشتری نیاز دارید در چند وعده و هر بار ۲ کیلوگرم مربا درست کنید.

برای درست کردن مربا به زعفرانی مجلسی ابتدا «به» را خوب بشورید و بعد از خشک شدن پوست بگیرید. بهتر است پوست به را برای درست کردن مربا بگیرد. سپس دانه‌های به را هم جدا کنید و کنار بگذارید و به را به قطعات مکعبی ریز خرد کنید. اندازه به‌های خرد شده به سلیقه شما بستگی دارد.

برای درست کردن مربا بهتر است از قابلمه روحی یا همان روی یاقابلمه مسی استفاده کنید. جنس قابلمه در براق و شفاف شدن رنگ مربا موثر است. در یک قابلمه روی یا مس ۷ لیوان سر پر آب بریزید. به‌های خرد شده را به آب داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز بپزند. برای درست کردن یک مربا به زعفرانی مجلسی نباید اجازه دهید به له شود. تکه‌های به باید در عین پخته شدن درسته و سالم باقی بمانند.

پوست دانه‌های هل را بگیرید و بعد از این‌که تکه‌های به نرم شد هل و شکر را به آن‌ها اضافه کنید. برای قوام بیشتر مربا ۳ یا چهار عدد دانه به را هم در قابلمه بریزید. اضافه کردن دانه به یکی از فوت و فن‌های طلایی قوام مربا به است. اجازه دهید مربا به مدت ۵ الی ۶ ساعت روی شعله بسیار ملایم گاز بپزد. برای این‌که رنگ مربا قرمز و خوش‌رنگ و براق شود در تمام طول پخت مربا باید درب قابلمه بسته باشد. پختن مربا به زعفرانی مجلسی خوشرنگ صبوری می‌خواهد پس برای برداشتن درب قابلمه عجله نکنید.

بعد از این‌که مربا پخت و آماده شد ۲ قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق غذاخوری زعفران و سه قاشق غذاخوری آبلیمو را به مربا اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بجوشد. بعد از پنج دقیقه شعله زیر مربا را خاموش کنید و اجازه دهید مربا سرد شود. اجازه دهید مربا در قابلمه در بسته خنک شود و عرق نکند. بعد از سرد شدن مربا آن را در شیشه‌های تمیز و خشک شده بریزید.

نکات طلایی درست کردن مربا به زعفرانی مجلسی بدون شکرک و کپک

*برای خوش‌رنگ و براق شدن مربا در تمام طول پخت مربا درب قابلمه را بگذارید.

*برای این‌که مربا شکرک نزند اولین نکته این است که بعد از پختن کامل میوه باید شکر را اضافه کنید چون شکر روی میوه‌ای که کاملا نپخته سفت می‌شود و همین باعث شکرک زدن مربا می‌شود.

*مقدار شکر و میوه باید برابر باشد مگر این‌که میوه مورد نظر خیلی شیرین باشد. در این صورت شکر کمتری استفاده کنید مثلا برای یک کیلوگرم میوه خیلی شیرین، ۸۰۰ گرم شکر کافی است به این ترتیب احتمال شکرک زدن مربا کمتر می‌شود.

* باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر هم مربا کپک زد دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود.

*اگر مربا به زعفرانی مجلسی شما شکرک زد یک راه‌حل وجود دارد. مقداری آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

*اضافه کردن آبلیمو به مربا در مرحله پخت احتمال شکرک زدن آن را کاهش می‌دهد.

*اگر آبلیمو زعفرانی مجلسی روی شعله بسیار ملایم گاز پخته شود و در طول پخت درب قابلمه را زیاد برندارید مربای شما شکرک نمی‌زند.

*اگر طعم دارچین را در مربا به زعفرانی مجلسی می‌پسندید یک عدد چوب دارچین در یک ساعت آخر پخت مربا به آن اضافه کنید.

*اگر مربا به زیاد روی حرارت بماند رنگش تیره می‌شود، البته رنگ مربا به سلیقه شما بستگی دارد.

*تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن می‌ریزید بسیار مهم است. قابلمه‌ای که مربا را در آن می‌پزید باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی باشد. شیشه‌هایی که برای نگهداری مربا در نظر می‌گیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش