طرز تهیه نان عسل

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم
آرد ۳ پیمانه
شیر گرم ۱ و یک چهارم پیمانه
عسل یک چهارم پیمانه
کره نرم شده یک هشتم پیمانه
مایه خمیر فوری یک بسته یا ۷ و نیم قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر کمی برای عمل آوری مایه خمیر

طرز تهیه نان عسل
مایه خمیر رو به شیر گرم اضافه کنید و کمی شکر روی اون بریزید و برای ۲۰ دقیقه کناری بذارید تا مایه خمیر به اصطلاح عمل بیاد و روی اون حباب های ریزی تشکیل بشه!
بعد از این زمان, کره نرم شده, عسل و نمک رو اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
آرد رو الک کنید تا کمی سبک بشه و به مایه بالا اضافه کنید. روی سطح کار رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روی اون بذارید و با دست شروع به ورز دادن کنید. حدود ۱۰ دقیقه خمیر رو ورز بدید تا به دست نچسبه و لطیف بشه. اگر احساس کردید, خمیر هنوز به دست میچسبه کم کم آرد اضافه کنید تا زمانی که دیگه به دست نچسبه!
حالا خمیر رو در یک کاسه چرب شده بذارید و روی اون رو بپوشونید و برای یک ساعت زمان بهش بدید تا خمیر ۲ برابر بشه.
حالا خمیر رو در یک قالب لوف چرب شده بذارید و دوباره روی اون رو بپوشونید و برای نیم ساعت اجازه بدید تا دوباره خمیر پف کنه!
فر رو از ربع ساعت قبل با دمای ۱۷۵ سانتی گراد گرم کنید و خمیر رو برای ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در فر بپزید.
بعد از فر خارج کنید و اجازه بدید در قالب کمی خنک بشه.
این نان رو میتونید با کره و عسل برای صبحانه میل کنید.

‫نکات

  • ‬بسته های خمیر مایه ۲۱ گرم هستن و حدود ۷ و نیم قاشق چایخوری میشه!
  • ‬میزان گرمی شیر باید در حدی باشه که وقتی انگشت رو در شیر فرو میکنید, دست گرمای اون رو احساس کنه ولی نسوزه!
  • هر چی خمیر رو بهتر ورز بدید, کیفیت خمیر بهتر میشه!
  • فرق بین active dry yeast و instant yeast اینه که اولی نیاز به عمل آوری داره یعنی یا داخل شیر یا آب ولرم با کمی شکر باید عمل بیاد ولی دومی نیازی به عمل آوری نداره و همین طور به مواد اضافه میشه!
  • برای استراحت خمیر, همیشه اون رو در جای نسبتا گرم قرار بدید تا زودتر عمل بیاد و پف کنه!
  • چون پیمانه یک هشتم وجود نداره, برای اندازه گیری کره, نصف قالب یک چهارم رو پر کنید.‫توضیحات تکمیلی
  • تمامی مراحل این نان خوشمزه رو پسر بنده به عنوان تکلیف مدرسه که چالش آشپزی بود, انجام داد! من فقط نظاره گر بودم! :)‬
    ‫خوبه که گاهی بچه هامون رو د‬ر آشپزی شریک کنیم تا از نتیجه زحمات خودشون لذت ببرن! به خصوص ورز دادن خمیر برای بچه ها بسیار لذت بخشه!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز