طرز تهیه و نحوه سرو یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ ای کافی‌ شاپی در منزل

دسته بندی: آشپزی طرز تهیه و نحوه سرو یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ ای کافی‌ شاپی در منزل

سرو نوشیدنی‌های گرم در تمام روزهای سال طرفداران پر ‌و پا قرصی دارد چه برسد به روزها و شبهای سرد پاییز و زمستان. در این میان یادگیری فوت و فن درست کردن نوشیدنی‌های کافی‌شاپی در منزل معمولا با استقبال عاشقان نوشیدنی‌های متنوع همراه است که بدشان نمی‌آید در دورهمی‌های خانوادگی برای درست کردن نوشیدنی‌های محبوب و مشهور خودی نشان بدهند. تاریخچه نوشیدنی «کاپوچینو» به عنوان یکی از لذیذترین نوشیدنی‌های تاریخ و طرز تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل و نحوه سرو آن را از دو سایت wiki HOW و Caffe Society بخوانید.

 

تاریخچه نوشیدنی کاپوچینو؛ ریشه در کمدی الهی دانته

 

به نظر می‌رسد تاریخچه نوشیدنی ایتالیایی کاپوچینو به اوایل قرن بیستم میلادی برمی‌گردد و البته نخستین شواهد سرو کاپوچینو مربوط به دهه ۱۹۳۰ میلادی است. پیش از این درست کردن انواع نوشیدنی با قهوه میان اروپایی‌ها رایج بود با این‌همه کاپوچینو خیلی زود جای خود را در بین نوشیدنی‌های گرم دیگر باز کرد و تقریبا از تمام  آن‌ها پیشی گرفت. می‌دانستید وجه تسمیه نام نوشیدنی «کاپوچینو» از لغتی به نام «کاپوچین» در کتاب کمدی الهی دانته گرفته شده است؟ در حقیقت «کاپوچین» نام فرقه‌ای از راهبان کاتولیک ایتالیایی بود که کلاه سیاهی بر سر می‌گذاشتند و درباره آن‌ها در کتاب کمدی الهی دانته صحبت شده است. ایتالیایی‌ها کف سفید و دانه‌های قهوه پاشیده شده روی فنجان کاپوچینو را شبیه کلاه این راهبان کاتولیک تشخیص داده بودند و به همین دلیل اسم نوشیدنی جدیدشان را «کاپوچینو» گذاشتند.

علیرغم این شواهد مستدل و نام ایتالیایی این نوشیدنی خوشمزه اما شواهد مستدل دیگری هم وجود دارد که ثابت می‌کند در دهه ۱۷۹۰ میلادی آلمانی‌ها یک نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار با قهوه به اسم «Capuzinerkaffee» سرو می‌کردند که ترکیبی از قهوه اسپرسو با خامه، شکر، یک عدد زرده تخم‌مرغ خام و نوعی ادویه مخلوط بود. این نوشیدنی بعدها ساده‌تر شد و به ترکیب قهوه و شیر تغییر ماهیت داد و «کاپوزینر» نامیده شد.

اما آن‌چه که امروزه به عنوان نوشیدنی کاپوچینو در صدر لیست محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در کافی‌شاپ‌های سر تا سر دنیا سرو می‌شود در حقیقت بعد از جنگ جهانی دوم متولد شد و ترکیبی از شیر کف کرده با قهوه اسپرسو یا در برخی موارد با قهوه ترک است که گاهی مقداری خامه هم به آن اضافه می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل

 

قهوه اسپرسو دم کرده

شیر پرچرب: ¾ لیوان

شکر: ½ قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل

 

برای تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل، ابتدا باید قهوه اسپرسو را دم کنید. برای دم کردن قهوه اسپرسو در منزل که در حقیقت یک نوع نوشیدنی غلیظ قهوه و پایه و اساس درست کردن بسیاری از نوشیدنی‌های زیر مجموعه قهوه است نیاز به دستگاه قهوه‌ساز ندارید و یک قوری اسپرسو‌ساز خانگی کفایت می‌کند. بد نیست بدانید قهوه اسپرسو برخلاف نامش ربطی به تاریخچه دم کردن قهوه در ایتالیا ندارد و ایتالیایی‌ها به عنوان خالق کاپوچینو مشخصا نوشیدنی به نام اسپرسو ندارند. ایتالیایی‌ها قهوه را به همان شیوه اسپرسو دم می‌کنند و به آن قهوه می‌گویند. در حقیقت قهوه به زبان ایتالیایی همان تلفظ انگلیسی Coffee است با تشدید روی کلمه F.

اما همان‌طور که گفتیم برای تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل ابتدا باید قهوه اسپرسو را دم کنید. برای این کار ابتدا در یک دستگاه ساده اسپرسو‌ساز خانگی که شبیه یک قوری چای از جنس روحی، مس یا استیل و … است مقداری آب بریزید. این دستگاه‌های ساده اسپرسو ساز قوری شکل یک مخزن آب دارند و این مخزن یک خط نشانه برای مقدار آب مورد نیاز دارد. پس تا خط نشانه مقداری آب سرد بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که به سطح صافی اسپرسو‌ساز نرسد و پایین‌تر از حد آن باشد.

 

حالا صافی دستگاه را روی مخزن آب بگذارید و صافی را با قهوه اسپرسو پر کنید. پودر قهوه را به صورت یک تپه درآورید و دقت کنید که قهوه را از کناره‌های صافی تا حد ممکن به وسط صافی بیاورید. همین که صافی به صورت لب به لب از قهوه آسیاب شده پر شود کافی است و نیازی نیست که برای ریختن قهوه بیشتر قهوه را با فشار دست در صافی جا دهید.

حالا درب دستگاه اسپرسو‌ساز خانگی را محکم ببنیدید. مخزن و درب دستگاه به خوبی باید در هم جا بیفتند و محکم بسته شوند. قوری اسپرسو‌ساز را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا قهوه مورد نیاز برای یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوش عطر به خوبی دم بکشد و جا بیفتد. قهوه اسپرسو با بخار آب دم می‌کشد و به محض بخار شدن تمام آب موجود در مخزن و پر شدن قوری از قهوه دم شده زیر دستگاه اسپرسو‌ساز را خاموش کنید.

برای تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل باید شیر را هم به مرحله جوش برسانید. برای یک فنجان کاپوچینو به ¾ لیوان شیر پرچرب نیاز دارید. شیر را در یک ظرف شیرجوش یا هر ظرف مناسب دیگری که در دسترس دارید بریزید و ½ قاشق مرباخوری شکر را به آن اضافه کنید. شیر سرد و شکر را با هم مخلوط کنید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

شیر باید به دمای جوش برسد. وقتی شیر به دمای جوش رسید. شعله گاز را خاموش کنید و با یک همزن برقی یا دستی به صورت دورانی شیر را به سمت یک طرف ظرف هم بزنید تا حسابی کف کند.

 

نحوه سرو یک فنجان کاپوچینو

 

حالا شما مقداری قهوه اسپرسو خوش‌طعم و عطر و شیر کف کرده دارید که برای تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای در منزل کافی است مقداری از هر کدام را با دقت در فنجان مورد نظرتان بریزید. ۱/۳ فنجان را با قهوه اسپرسو پر کنید(قهوه اسپرسو بسیار غلیظ است و همین مقدار کافی است) ۱/۳  دیگر فنجان را با شیر پر کنید و ۱/۳ دیگر را برای کف شیر خالی بگذارید. کف شیر را هم با دقت روی قهوه و شیر بریزید و مقداری دارچین، پودر کاکائو یا پودر قهوه روی آن بپاشید. یک فنجان کاپوچینو را همراه با شیرینی یا کیک مورد علاقه‌تان به صورت داغ میل کنید.

 

نکته

 

*در طرز تهیه یک فنجان کاپوچینو حرفه‌ای و خوشمزه در منزل می‌توانید از قهوه ترک هم به جای قهوه اسپرسو استفاده کنید.

*قهوه اسپرسو بسیار غلیظ و پرملات است، در خوردن آن به صورت روزانه افراط نکنید و به یک فنجان اسپرسو که حدود ۸ برابر یک فنجان قهوه معمولی غلظت دارد اکتفا کنید.پوچیو

*مقدار شکر بستگی به ذائقه شما دارد، می‌توانید به دلخواه آن را کم و زیاد کنید، اما معمولا همین مقدار شکر برای یک فنجان ۱۸۰ میلی‌لیتری کاپوچینو کفایت می‌کند.

*امروزه دیگر استفاده از کف یا فوم شیر برای کاپوچینو چندان مرسوم نیست و معمولا با همان شیر گرم روی کاپوچینو طرح‌های هنری می‌زنند.

*می‌توانید به جای فوم شیر یک قاشق چایخوری خامه سبک روی کاپوچینو بریزید.

 

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش