طرز تهیه پای گوشت

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم برای خمیر پای
آرد ۲ پیمانه
روغن جامد آب کرده یک دوم پیمانه
آب ولرم یک دوم پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری

بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد برای رومال
زعفران کمی برای رومال

مواد لازم برای میان پای
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه ۱ عدد
قارچ ورقه شده ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و روغن به میزان لازم

طرز تهیه خمیر پای
روغن جامد, آب ولرم, آب لیمو, نمک و بکینگ پودر و تخم مرغ رو در یک کاسه مخلوط کنید. حالا آرد رو الک کنید و کم کم به مواد بالا اضافه کنید تا خمیر یکدستی به دست بیاد. خمیر نیازی به ورز دادن نداره. حالا روی خمیر رو بپوشونید و برای ۱ ساعت استراحت بدید تا ور بیاد. بعد برای ۱۵ دقیقه در یخچال بذارید تا روغن خمیر ببنده.

طرز تهیه مواد میانی پای گوشت
پیاز رو خرد کنید و به همراه گوشت چرخ کرده, تفت بدید. وقتی گوشت کمی تفت خورد, فلفل دلمه و قارچ رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گوشت حسابی تفت بخوره. حالا رب رو اضافه کنید و کمی سرخ کنید. نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه بزنید و حرارت رو خاموش کنید.

حالا خمیر رو با وردنه روی یک سطح آرد پاشی شده به قطر چند میلی متر باز کنید. خمیر رو در قالب پای بندازید و از چند جا اونو با چنگال سوراخ کنید. حالا مواد رو روی خمیر بریزید و لایه بعدی خمیر رو روی اون پهن کنید. لبه های خمیر رو به هم بچسبونید و روی خمیر رو هم با چنگال از چند جا سوراخ کنید و بعد روی خمیر رو از ترکیب زرده و زعفران بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ قیقه بذارید تا بپزه و بعد سرو کنید.

نکات

  • این خمیر یکی از خمیرهای پایه است که به راحتی درست میشه و برای انواع پای مناسبه. علاوه بر اون بسیار ترد و خوشمزه است!
  • برای مواد میانی, بسته به سلیقه میتونید نخود فرنگی, ذرت و …هم اضافه کنید.
  • ترکیب زرده و زعفران رو معمولا برای رومال کار استفاده میکنند تا طلایی بشه.
  • برای اینکه خمیرتون مثل عکس بشه, میتونید لایه بالایی خمیر رو که باز کردید, با هر قالبی قالب بزنید و روی کار بذارید. در اون صورت دیگه نمیخواد با چنگال سوراخ بشه!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز