طرز تهیه کالزون مرغ و سبزیجات

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد گندم ۲ و یک سوم پیمانه
پودر خمیر ترش ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۴ قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
شیر ولرم ۱ پیمانه

مواد لازم برای درون خمیر
روغن زیتون ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
فیله سینه مرغ ۲ عدد (به صورت حبه ای)
پیاز ۱ عدد
قارچ ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه ۲ عدد
کدو سبز خرد شده ۱ عدد
سبزی خشک معطر ۲ قاشق سوپخوری
پنیر پارمسان ۱۵۰ گرم
پنیر موزارلا ۱۵۰ گرم
سس گوجه کمی
نمک و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای رویه خمیر
زرده تخم مرغ ۱ عدد
زعفران کمی

طرز تهیه خمیر کالزون مرغ
پودر خمیر ترش و نمک رو توی یه کاسه میریزیم، آرد رو به مخلوط اضافه میکنیم.
شیر باید به حدی گرم بشه که گرماش رو احساس کنید ولی دست رو نسوزونه!
مواد رو توی یه کاسه میریزیم. وسطش رو گود میکنیم و شیر و روغن رو اضافه میکنیم.
خمیر رو ورز میدیم تا خمیری به دست بیاد که کدر نباشه و به دست نچسبه ولی یه گیر کوچیک به دست داشته باشه.
اگر خمیر به دست چسبید، آرد اضافه میکنیم ولی اگر خشک بود، کمی شیر اضافه میکنیم.
خمیر رو یه جای گرم بذارید و روش رو بپوشونید تا حجمش ۲ برابر بشه.(حدود ۲ تا ۳ ساعت)

طرز تهیه مواد درون خمیر
سینه مرغ نگینی و خلال پیاز و نمک و فلفل رو روی حرارت میذاریم تا مرغ کمی سرخ بشه و بپزه!
کدو رو جدا تفت میدیم. همین طور فلفل دلمه و قارچ رو هم جدا تفت میدیم.
مواد رو با هم مخلوط میکنیم و سبزی خشک، پنیر ها و سس گوجه رو هم اضافه میکنیم.
کف قالب رو چرب کنید و خمیر رو توش پهن کنید و با چنگال چند تا سوراخ کنید و از مواد روی خمیر بریزید و با یه لایه خمیر دیگه روی کار رو بپوشونید و لبه ها رو با دست محکم کنید و چند تا سوراخ کنید.
زرده و زعفران رو مخلوط کنید و روی کار با برس بمالید.
طبقه وسط فر با دمای ۱۷۵ سانتی گراد به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت

نکات

  • این خمیر برای پیراشکی و پیتزا هم عالیه.
  • ظرفی که خمیر رو توش آماده میکنید باید بلور باشه و قاشق هم ترجیحا پلاستیکی.
  • میتوید از مایه گوشت هم برای وسط خمیر استفاده کنید.
  • روی کار هم میتونید با خمیر تزیین کنید.
  • کالزونه در واقع نوعی پیتزای در بسته است که محتویات درون اون معلوم نیست!
  • کالزونه یا کالزون یک غذای ایتالیایی است!
  • برای درست کردن خمیر به شکل ماهی

خمیر رو به شکل بیضی بزرگ با وردنه باز کنید. خط عمودی وسط خمیر رو در نظر بگیرید، یه تکه بالا رو واسه سر ماهی در نظر بگیرید و همین طور یه تکه واسه دم، حدود ۵ سانت از بالا و پایین رو برش ندید.تکه وسط رو از هر طرف ۳ سانتی متر برید به سمت لبه خمیر، حالا از اونجا یه خط کج بکشید. مایه رو وسط خمیر بریزید وسر ماهی رو برگردونید و بعد لایه ها روی هم برگردونید و واسه دم هم یه لایه دیگه خمیر روش بکشید. و فلس هم واسه ماهی در بیارید. البته من یادم نبود که از خمیر عکس بگیرم که متوجه بشید!
در واقع وقتی خمیر رو برش میدید، از بالا که نگاه میکنید سر و دم ماهی که برش نخورده، وسط خمیر به شکل اریب به اطراف برش خورده که وسطش هم بدون برشه که بتونید مواد رو روش بریزید.

منبع: با ما بخون ، سر آشپز