طرز تهیه کیک کاسه ای

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم
‎آرد ۳۰۰ گرم
‎مایه خمیر فوری ۱۵ گرم
‎شیر یک دوم پیمانه
‎شکر ۱۰۰ گرم
‎کره ۱۷۵ گرم
‎تخم مرغ ۳ عدد
‎کشمش ۲۰۰ گرم
‎دارچین ۱ قاشق مرباخوری
‎نمک یک چهارم قاشق چایخوری
‎شکلات برای سس ۱۰۰ گرم

‎طرز تهیه کیک کاسه ای
‎آرد رو ۳ تا ۴ بار الک کنید‫.‬ مقداری از آرد رو در یک کاسه مناسب بریزید‫.‬ وسط آرد رو گود کنید و مایه خمیر رو وسط آرد بریزید‫,‬ شیر ولرم و کمی از میزان شکر رو به اون اضافه کنید و روی خمیر رو بپوشونید و برای ۱۵ دقیقه استراحت بدید تا مایه خمیر عمل کنه‫.‬
‎ بعد کره ذوب شده که داغ نیست رو به همراه بقیه شکر‫,‬ نمک و تخم مرغ ها و دارچین و باقیمانده آرد به پیش خمیر اضافه کنید و کاملا ورز بدید تا حباب بندازه‫!‬
‎روی خمیر رو بپوشونید و برای ۳۰ دقیقه در جای گرم استراحت بدید‫.‬ کشمش ها رو بشویید و با کمی آرد مخلوط کنید و به خمیر اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط کنید‫.‬
‎توی یک قالب دیواره بلند‫,‬ کاغذ روغنی بندازید و کف و دیواره اونو چرب کنید و آردپاشی کنید‫.‬ خمیر رو در قالب بریزید ‫و برای ۲۰ دقیقه دیگه هم استراحت بدید تا پف کنه و حجمش ۲ برابر بشه.‬
‎‫قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ سانتی گراد به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در طبقه وسط بپزید و بعد از خنک شدن کیک, اونو از قالب در بیارید.‬
‎‫شکلات رو به روش بن ماری ذوب کنید و روی کیک بریزید و سرو کنید.‬

‎نکات‬

  • ‎‫به جای دارچین میتونید از وانیل, رنده پوست لیموترش و زنجبیل هم استفاده کنید.‬
  • کیک هایی که با ماسه خمیر درست میشن, به شرطی که به مراحل استراحت دهی اون توجه بشه, لطیف و سبکند ولی اگر استراحت بیشتر از زمان قید شده باشه, نتیجه عکس میده و کیک یا نان سفت میشه!*‬وقتی خمیر از زمانی که گفته شده‫,‬ بیشتر استراحت کنه ،بوی ترشیدگی میگیره‫!‬
  • ‬اگر آب یا شیری که برای عمل آمدن خمیر مایه استفاده می کنید گرم تر از مقدار توصیه شده باشه‫,‬ باعث ترشیده شدن خمیر مایه میشه که ممکنه این بوی ترشیدگی رو به نان یا کیک هم منتقل کنه‫ و اگر سرد تر از مقدار توصیه شده باشه, خمیر مایه عمل نمیکنه!
  • گرمای آب یا شیر باید به حدی باشه که دست رو نسوزونه ولی گرمای اون رو بشه احساس کرد, آب ۴۵ درجه مناسبه!
  • ‬خمیر مایه فوری رنگی کرمی و دانه هایی ریز و یکنواخت مثل دانه های خاکشیر داره ولی خمیر مایه معمولی تیره تر و اندازه دانه هاش بزرگ و نامرتب.
  • ‬اگر محل نگهداری خمیر هم زیادی گرم باشه‫,‬ نان یا کیک‫,‬ بوی ترشیدگی می گیره. این بوی ترشیدگی در اثر فعالیت سریع و بیش از حد خمیر ترشه که اسید لاکتیک تولید میکنه و این بو در واقع بوی اسید لاکتیکه همون اسیدی که در ماست هم موجوده و بوی خاص ماست و علت ترشیدگی ماست هم از اونه‫!‬

منبع: با ما بخون ، سر آشپز