نحوه درست کردن آش شله قلمکار

دسته بندی: آشپزی

مواد لازم : (برای ۴ نفر)

سبزیجات: ۵۰۰ گرم (شامل جعفری، شوید، گشنیز، اسفناج و پیازچه)
برنچ: ۱۰۰ گرم
نخود: ۱۰۰ گرم
لوبیا: ۱۰۰ گرم
عدس: ۱۰۰ گرم
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ: ۳ عدد
ترخان خشک یا تازه، اندازه یک مشت
زردچوبه ،روغن، نمک و فلفل به اندازه دلخواه

نحوه درست کردن آش شله قلمکار:
پیاز ها رو خلالی خرد کنید و حسابی تفت بدید، بعد گوشت رو به اون اضافه کنید و باز هم تفت بدید، گوشت که حسابی تفت خورد، سبزی رو اضافه کنید و تفت بدید و کمی زردچوبه بزنید و آب روش بریزید و بذارید تا حسابی گوشت و سبزی بپزن.
حبوبات رو به غیر از عدس، از شب قبل خیس کنید و چند بار آب اونا رو عوض کنید و بذارید تا بپزن، عدس رو هم جداگانه بپزید.
وقتی که گوشت و سبزی پخت، برنج رو اضافه کنید.
اینجا تازه کار شما شروع میشه که مدام آش رو به هم بزنید تا حسابی کش بیاد. اگر گوشت توی آش باز هم تکه ای مونده بود، حتما ریش ریشش کنید.
نمک و فلفل آش رو هم اضافه کنید.

نکات

  • واقعا شله قلمکار خوب در آوردن به نظر من هنره!
  • یکی از ویژگیهای شله قلمکار خوب اینه که وقتی یه قاشق توش بزنید و بیارید بالا، آَش حالت کش داشته باشه.
  • رمز موفقیت شله قلمکار در زیاد هم زدن اونه، هر چی بیشتر هم بزنید، آش شما بهتر میشه.
  • شله قلمکار باید تند باشه، پس اگر تندی بهش نزنید، دیگه اصلا شله قلمکار نیست. باید از تندی رنگ آش کمی هم به قرمزی بزنه!
  • من خودم واسه این آش کمی تره که مثلا سایزی حدود ۵ سانتی متر داره، توی آش میریزم که به کش اومدن آش کمک کنه!
  • به نظر من بهتره که گوشتتون گردن گوسفند باشه. در اون صورت جدا تفت بدید و بپزید، بعد به آش اضافه کنید. البته به همراه آبش.(گوشت گردن حالت کش بیشتر به آش میده)
  • این آش حداقل باید ۶ تا ۷ ساعت روی شعله باشه!
  • میتونید توی این آش مرزه هم بریزید.(بستگی به سلیقه شما داره)
  • نکته آخر اینکه مثل من تنبلی نکنید و یه پیاز داغ هم واسه تزیین آش درست کنید!

منبع: با ما بخون ، سر آشپز