چطور زیتون پرورده درست کنیم؟

دسته بندی: آشپزی

۲ روش برای تهیه زیتون پرورده

روش اول

مواد لازم

زیتون ۱ کیلو
سیر ۱بوته
مغز گردو ی چرخ شده ۱ پیمانه
اب انار ۱پیمانه
سبزی معطر (در گویش مازندرانی زلنگ(در گویش گیلانی چو چاق) ۲ بسته
رب انار ۱ قاشق سوپخوری
دانه انار ترش در صورت تمایل نصف پیمانه ساییده شده
گلپر ۲قاشق چایخوری
طرز تهیه
اول هسته زیتونها رو جدا کرده می شوییم .سبزی معطر رو بشویید و خوب چرخ کنید. معمولا باید سبزی و دانه انار رو با هم بسابیم. وقتی سبزی رو چرخ کردیم آب زیتون رو خالی کرده و گردوی چرخ شده و سبزی و رب انار ,گلپر, سیر کوبیده رو با هم مخلوط می کنیم. یه مقدار از اب انار رو میریزم باز مخلوط می کنیم. اگر مزه و ترشی اون خوب بود بقیه آب انار رو نمی ریزیم. در صورت تمایل می تونید ترشی و سیر اونو بیشتر بکنید.

روش دوم

مواد لازم

زیتون سبز بدون هسته ۵۰۰گرم
نعنا ، گشنیز و چوچاق ۳قاشق سوپخوری
آب انار ترش ۱پیمانه
مغز گردو ۲۰۰گرم
سیر ۲ حبه
رب انار یک سوم پیمانه
دانه انار ترش یک دوم پیمانه
نمک و گلپر به میزان لازم

چطور زیتون پرورده درست کنیم؟

مغز گردو رو بسایید. سبزی ها رو بشویید و کاملا ریز خرد کنید.
زیتون انتخابی رو امتحان کنید. اگر شور بود یک ساعت در آب سرد بخوابانید تا شوری اون گرفته بشه.
زیتون رو در کاسه ای کود بریزید و مغز گردوی ساییده و سبزی های خرد شده رو به اون اضافه کنید. در صورتی که سبزی چوچاق را که نوعی سبزی محلی و مخصوص شماله رو در دسترس نداشتید به جای سبزی چوچاق یک قاشق چایخوری نعنای خشک بریزید.
سیر رو بکوبید و به زیتون اضافه کنید.
آب انار , رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر رو اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط بشن. مخلوط به دست اومده رو ۲ ساعت در یخچال بذارید تاجا بیفته.

منبع: با ما بخون ، سر آشپز