۲ طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه در فر و ماهیتابه + راز پف کردن کوکو سبزی

دسته بندی: آشپزی ۲ طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه در فر و ماهیتابه + راز پف کردن کوکو سبزی

کوکو سبزی هم از آن دسته غذاهای آسان و در عین حال پر از رمز و راز برای خوشمزه شدنش است که آن را به غذایی مناسب برای افطار و سحری تبدیل کرده است. روش پخت سنتی کوکو سبزی به صورت سرخ کردن کوکو در ماهیتابه است اما اگر کوکو سبزی را در فر درست کنید حالت رژیمی‌ پیدا می‌کند و به همین دلیل برای سرو در ماه رمضان مناسب‌تر است. ۲ طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه در فر و ماهیتابه و نیز راه پف کردن یک کوکو سبزی خوشمزه و لذیذ را بخوانید.

 

طرز تهیه کوکو سبزی ساده در فر

مواد لازم برای ۶ نفر

سبزی پاک کرده و خرد شده شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر تازه: ۷۰۰ گرم

تخم مرغ: ۷ عدد

سیر ریز رنده شده: ۲ حبه درشت

پیاز کوچک: ۱ عدد ریز رنده شده

پیاز داغ خشک: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری

گردو ریز خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

زرشک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

آرد: ۱ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

 

برای درست کردن کوکو سبزی ساده و خوشمزه پف‌دار در فر ابتدا باید فر را روشن کنید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم . تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید و با زعفران، سیر رنده شده، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، پیاز خشک، نمک و فلفل سیاه خوب هم بزنید. بعد از این‌که تخم‌مرغ را کاملا هم زدید سبزی را هم به تخم مرغ اضافه کنید و باز هم بزنید تا سبزی و تخم مرغ خوب با هم ترکیب شوند. سبزی‌ها باید به تخم مرغ آغشته باشند و مقدار تخم مرغ کم نباشد.

حالا گردو و زرشک را اضافه کنید. کف قالب فر را چرب کنید و مواد را در قالب فر بریزید و با ته قاشق پهن کنید. مایه کوکو سبزی را ابتدا به مدت ۵ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه فر بپزید و سپس دمای فر را به ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد برسانید تا کوکو حسابی در دمای کمتر مغز پخت شود. به محض این‌که بوی کوکو سبزی را حس کردید قالب را از فر بیرون بیاورید، روی کوکو سبزی دو قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و سپس گریل فر را روشن کنید. قالب را به فر برگردانید تا کوکوها به مدت ۵ دقیقه دیگر گریل شوند. بعد از ۵ دقیقه یا کمتر (اگر احساس کردید روی کوکو پخته شده) قالب را از فر بیرون بیاورید و بلافاصله کوکو را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه بدون فر

 

برای درست کردن کوکو سبزی بدون فر برای آماده کردن مواد به همین ترتیب عمل کنید و سپس روغن را در ماهیتابه داغ کنید. مایه کوکو را به آرامی در مرکز ماهیتابه بریزید یا مایه کوکو سبزی را با قاشق در ماهیتابه بریزید و کوکو سبزی را دانه دانه سرخ کنید. اگر مایه کوکو سبزی را به صورت کامل در ماهیتابه ریختید درب ماهیتابه را به همراه دم کنی به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید و شعله گاز را ملایم کنید. بعد از ۱۵ دقیقه دم کنی را بردارید اگر دور کوکو طلایی شده بود می‌توانید کوکو را برش بزنید. بین برش‌ها را کمی باز کنید و به مقدار لازم روغن بریزید. ۱۵ دقیقه دیگر درب ماهیتابه را با دم کنی بگذارید. بعد از این زمان دوباره کوکو را چک کنید و اگر حسابی خودش را گرفته بود کوکو را برگردانید و اجازه دهید سمت دیگر کوکو به همین ترتیب سرخ شود.

 

نکات مهم طرز تهیه کوکو سبزی ساده و پف‌دار در فر و بدون فر

 

*حتما از سبزی تازه استفاده کنید. سبزی کوکو نباید آب داشته باشد به همین دلیل هم سبزیجات منجمد معمولا آب می‌اندازند و باعث می‌شوند کوکو وا برود و پف نکند.

*برای این‌که کوکو به کف ماهیتابه نچسبد و از هم نپاشد روغن باید داغ داغ باشد.

*اضافه کردن کمی ادویه پلویی عطر و طعم بی‌نظیری به کوکو سبزی شما می‌دهد.

*گردوی کوکو سبزی را ریز خرد کنید اما پودر نکنید. آب زرشک بعد از شسته شدن حسابی باید گرفته شود و سپس در مایه کوکو بریزید.

*اگر کوکو سبزی را در فر درست می‌کنید می‌توانید به جای روغن روی کوکوها دو قاشق غذاخوری کره آب کرده بریزید که طعم و عطر لذیذتری به کوکو بدهد.

*برای پف کردن کوکو سبزی به آن جوش شیرین اضافه نکنید. در واقع راز پف کردن کوکو سبزی در فر و بدون فر این است که به هنگام هم زدن تخم مرغ‌ها این کار را به سرعت و بدون وقفه انجام دهید. بهتر است این کار را با چنگال انجام دهید.

 

منبع: با ما بخون ، مجله کوروش